"Before I Change My Mind" av Helena Franzén

Publicerad 5 april 2016

Stäng

Kontakt

Ann-Jeanett Stål

Samordnare nationella minoriteter

023-49 03 12, 070-569 03 12 annjeanett.stal@ltdalarna.se

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Bild ur dansföreställningen Before I Change My Mind. av Helena Franzén. Tre stycken dansare figurerar på bilden. Foto: Håkan Jelk.

En intimt dansad kvartett med specialskriven musik av Jukka Rintamäki. Titeln "Before I Change My Mind" syftar på det ögonblicket när vi kan välja många vägar, precis innan vi måste ta det slutgiltiga beslutet: - Jag gör det, innan jag ändrar mig.

Kulturhuset tio14, Falun
18 april kl 19.00
Biljettpris: 180 kr ordinarie pris
Ungdom/pensionär: 150 kr

Dansarnas ständiga närvaro på scenen skapar struktur och form åt rummet i ett verk där tematiken är kroppens andning och en fascination över vad kroppen kan skapa. Genom att bemästra den egna andningen kan du nå maximal styrka. Med din utandning kan du upprätthålla liv. Även musiken baseras på andning då ljudbilden består av olika blåsinstrument.  Tillsammans med Jukka Rintamäkis säregna syntvärld skapar dessa komponenter ett eget sound.

-Med Before I Change My Mind vill jag väcka frågor kring människans inneboende krafter som ofta är osynliga. I en kaotisk tid och i riktigt trängda situationer har den lilla människan ett inre mod och en oanad kraft som hon kan använda. Verket är en hyllning till den lilla människan och hennes oanade krafter att ge av sig själv. En utandning kan skapa liv!    Helena Franzén

Följ länk till trailer här.

Medverkande:
koreografi: Helena Franzén
musik: Jukka Rintamäki
dans: Marta Galvéz Moncasi, Maria Nurmela, Åsa Lundvik Gustafson, Moa Westerlund
musiker: Anton Svanberg
ljusdesign Carina Gedeon
scenografi: Helena Franzén
kostym: Minna Palmqvist
ljus och ljud på turné: Anton Sjöstrand
foto och projektioner: Håkan Jelk
producent: Lena Uhlander

ca 60 min.


Helena Franzén: Dansare och koreograf, utbildad vid Balettakademien i Stockholm och Danshögskolans koreografutbildning. Har varit verksam som koreograf och dansare i 25 år och koreograferat över 70 verk. Undervisar regelbundet i teknik och repertoar i Skandinavien och Europa. Har skapat verk för bl a GöteborgsOperans Balett, Skånes Dansteater, Regionteater Väst, Norrdans, MobitaDansco i Tammerfors, DDT Company och Kungliga Operan i Köpenhamn. Mottog Svenska Teaterkritikers Förenings danspris 2011. 2014 tilldelades Helena även Per Ganneviks stipendiet/Konstnärsnämnden.