Musik

Stäng

Kontakt

Musik i Dalarna

Nybrogatan 12, 791 71 Falun 023-77 40 50 Skicka epost

Folkmusikens hus

Dalagatan 7, 795 31 RÄTTVIK 0248-79 70 50 Skicka epost

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Unga folkmusikbandtävlingen. DalasinfoniettanDalasinfoniettan

Musik i Dalarna

Musik i Dalarnas mål är att ge länets invånare musikupplevelser genom att erbjuda konserter, musikteater och andra musikarrangemang. Vi ska, med hjälp av våra två huvudområden Dalasinfoniettan och Musik Barn och Unga, stimulera och bygga upp ett Dalarna med ett kulturklimat som lyser vida omkring.

Dalasinfoniettan ger färg åt länets kulturliv och sätter Dalarna på den kulturella kartan; varje år erbjuder orkestern ett rikt och varierat konsertutbud till alla dalakommuner. Dalasinfoniettan är även värdorkester för den hyllade kammarmusikfestivalen Vinterfest och den anrika sommarfestivalen Musik vid Siljan.

Barn och unga är ett prioriterat område för Musik i Dalarna. I en speciell utbudskatalog kan länets skolor välja mellan ett antal olika föreställningar med professionella och pedagogiska musiker med den konstnärliga kvaliteten på högsta nivå. Vi arrangerar även tävlingarna Musik Direkt och Musica Akustica. Dessutom initierar och stöttar vi olika musikprojekt för ungdomar, samt medverkar till internationella utbyten för musicerande ungdomar.

Du hittar oss på Musik i Dalarna genom att klicka på länken till höger.

Folkmusikens Hus

Folkmusikens hus har sedan 2003 ett länsmusikuppdrag för folk- och världsmusik.

Uppdraget ska bidra till ett rikt och färgsprakande musikliv i Dalarna genom att året runt erbjuda länsinvånarna konserter och turnéer med professionella folkmusiker från Sverige och världen, stödja arrangörer och jobba med barn- och ungdomsverksamhet.

Bingsjöstämman och värdskapet för Ethno,­ världens största folkmusikläger för ungdomar, är några av Folkmusikens Hus engagemang.

Besök Folkmusikens hus hemsida genom att klicka på länken till höger.