1,4 miljoner kr till kultur- och bildningsprojekt i länet

Publicerad 17 mars 2015

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

I dag beslutade Kultur- och bildningsnämnden att dela ut projektstöd till 23 utvecklingsprojekt i Dalarna.

Till vårens ansökningsomgång av projektstöd, som delas ut två gånger per år har 50 ansökningar kommit in. Totalt har föreningar och organisationer i länet sökt medel för 3,8 miljoner kronor.

De 23 beviljande bidragen har kommit från 12 kulturföreningar, 7 studieförbund och 4 från andra organisationer.

Ett flertal projekt riktar sig till barn och unga. Integration, HBTQ-frågor, funktionsnedsattas villkor, folkhälsa och jämställdhet är exempel på projektens teman.

Konstformer som berörs är dans, musik, teater, bild, litteratur i mer renodlad form och en del projekt innehåller flera olika konstformer.

Geografiskt har stöden tilldelats ägare i Avesta, Ludvika, Smedjebacken, Gagnef, Borlänge och Falun.

- Vi har fått in många spännande och välplanerade projekt som kommer få stor betydelse för länet. Kraften och lusten att utveckla något nytt märks hos föreningar och kulturskapare, säger Malin Lagergren, chef för kultur och bildningsförvaltningen

- Nu hoppas vi att hela länet hänger på vid nästa ansökningsomgång som varar mellan 17 augusti - 14 september 2015. Vi saknar projekt norr om Mora, tillägger Theresia Holmstedt Jensen, projektstrateg på Kultur och bildning, Landstinget Dalarna och den som ansvarar för arbetet med projektstöd.

Läs vilka som fått stöd för sina projekt: Projektstöd våren 2015