Dalarna Art Trail visar vägen till sommarens konstutställningar

Publicerad 9 juni 2015

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Se guiden till konstupplevelser runt om i Dalarna som gör det enkelt och smidigt för den konstintresserade att hitta flera spännande stopp på resan genom Dalarna.

I samband med att turistsäsongen drar igång på allvar passar vill vi visa upp det stora utbudet av sommarutställningar, från Avesta Art i syd till Zornmuseet i norr. I 2015 års upplaga ingår Avesta Art, Meken, Arkivhuset, Maskinhuset, Magasinet, Dalarnas museum, Konsthallen Kvarnen, Leksands Kulturhus, Rättviks konsthall och Zornmuseet.

Dalarna Art Trail collage av bilder

Det här kan du uppleva

Konsthallen Kvarnen (Tocken Carl), Avesta Art (Ett stycke tid), Leksands kulturhus (Yster glädje med extra allt och en fläkt av Dalarna) och Zornmuseet (Dalahästar – från trähäst i Mora till Sverigesymbol) har redan öppnat sina utställningar. Den 13 juni är det dags för Rättviks konsthall att slå upp dörrarna till Cecilia Darles och Kristina Bengths, I marginalen på platsens sidor, och Dalarnas museum öppnar samma dag broderiutställningen Traces of Life. Söndag den 14 juni följer Maskinhuset i Grängesberg upp den intensiva konsthelgen med Skörhet och stabilitet, tätt följt av Arkivhuset den 16 juni (Conference Call, Den röda tråden, Ung i Europa) och Mekens storslagna textilutställning Weavolution! den 18 juni. Sist ut är Magasinet med en fullmatad Jan Stenmark-utställning den 26 juni.

Dalarna Art Trail är ett koncept som tagits fram av Kulturförenigen Magasinet inom ramen för EU-projektet "Magasinet – öppen mötesplats och kreativt labb". Dalarna Art Trail drivs i dag av Kulturföreningen Magasinet i samarbete med medverkande aktörer och med stöd av Landstinget Dalarna Kultur och Bildning.

Till Dalarna Art Trails hemsida Upptäck Dalarnas konstutbud