Moralärare nominerad till Guldäpplet

Publicerad 29 augusti 2016

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Kerstin Gatu, it-pedagog på Mora folkhögskola, är nominerad till lärarpriset Guldäpplet. Den slutliga vinnaren presenteras den 31 oktober.

Lärarpriset Guldäpplet har i femton år lyft fram lärare som utvecklar skolan med it, baserat på nomineringar från kollegor och skolledare.

En av årets nominerade är Kerstin Gatu, it-pedagog och kursansvarig för Mora Folkhögskolas satsning "Anpassad IT – vägen till digital delaktighet". Hon nomineras för ett arbete som öppnat en ny värld för eleverna som alla har en måttlig utvecklingsstörning. Med datorn som verktyg och med stöd av anpassad IT har elever som inte kan läsa eller skriva fått helt nya förutsättningar för livslångt lärande.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 22 september. Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 31 oktober på Skolforum på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners.

Läs mer på www.diu.se/guldapple