NITRA återuppstår och fortsätter att främja dokumentärfilmen i vårt län.

Publicerad 29 november 2013

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Det är dags igen för dokumentärfilmfestival i Dalarna.

Festivalen har startat Rättviks kulturhus den 21-23 november och fortsätter runt om i vårt län fram tills 21 mars 2014. I februari hålls festivalen i Leksands kulturhus

Det finns en stark tradition av att producera dokumentärfilm i länet och många har visats på SVT, festivaler nationellt och internationellt. Årets filmer är en blandning av allt från en amerikansk sångare som tar temperaturen på Sverige och borlängebor, till Bränna-Karin ett liv med hästar. Det finns något för alla smaker!

Nitra består av två delar:
1. Film i Dalarna som driver Filmarkivet Nitra.se för utlåning, kontakter till filmskapare och visningsrätter.
2. Kommuner, institutioner, föreningar och skolor som har valfriheten att välja sitt eget filmprogram, och tid punkt utifrån de satta ramarna som finns på Film i Dalarnas hemsida, nitra.se.

I Nitras dokumentärfilmarkiv finns filmer som har anknytning till Dalarna på något sätt. Kraven på visad film är att filmskaparen kommer från vårt län eller att dokumentären handlar om något i vårt län.
Följ nitra.se för visningstillfällen under festivalperioden.

Film i Dalarnas funktion är en spindel i nätet och tillhandahåller det arkiv som kommunerna kan välja filmer ifrån.

NITRA dokumentärfilmsfestival (till Film i Dalarnas webbsida)

Nitra sker i samarbete med de flesta av Dalarnas kommuner, AV-media Region Dalarna, Kungliga bibliotekets Filmarkiv Grängesberg