Res gratis med klassen till kulturen i Dalarna

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Ung kille står i gången på bussen, han tittar ner i golvet och ler.

Landstinget vill tillsammans med Dalatrafik öka möjligheten för barn och ungdomar i förskolor och grundskolor samt SFI-utbildningar i hela länet att ta del av länets rika kulturutbud.

Detta innebär att klasser och grupper på lågtrafiktid har möjlighet att besöka olika kulturaktiviteter i länet. Kulturbuss ska ses som ett komplement till det resande, som anordnas och bekostas av skolorna själva.

Resmål som man kan ta kulturbuss till finns inom följande områden:

Bibliotek och litteratur, museum, teater, dans, slöjd, film, musik, konst, kulturhistoria, arkiv, kulturhus/kulturcentrum och samhällsinstitutioner.

Vilka kan boka kulturbuss?

Resorna gäller för lärarledda grupper av barn och ungdom inom den kommunala för- och grundskolan, samt kommunala dagbarnvårdare med grupper. Även friskolor och SFI-utbildningar omfattas.

Hur bokar du kulturbuss?

Du bokar din grupps resa hos Dalatrafik direkt i Reseplaneraren på Dalatrafiks hemsida. Du kan göra dina bokningar dygnet runt alla dagar i veckan. För att du ska kunna boka via hemsidan så måste din skola ha ett användarnamn och ett lösenord, det skapar du på där om du inte redan har det.

Mer om kulturbuss hos Dalatrafik hittar du via bildlänken till höger.