Nyheter

Här finns nyheter och artiklar från våra verksamheter, våra projekt och från hushållstidningen Inblick.

 • Öppetider på Mora lasarett under julhelgerna

  Under jul- och nyårshelgerna har Mora lasarett delvis förändrade öppettider. Här finner du mer information om vad som gäller för den verksamhet du vill besöka.

 • Vårdcentral Grängesberg blir Vårdcentral Ludvika-Grängesberg

  Från den 1 januari 2016 samarbetar Vårdcentral Grängesberg med Vårdcentral Ludvika och byter samtidigt namn till Vårdcentral Ludvika-Grängesberg. Förändringen innebär bland annat att planerade läkarbesök flyttas till Ludvika.

 • Mingelkväll i Avesta 2015

  Är du intresserad av att arbeta på Avesta lasarett? Kom så berättar vi mer om våra verksamheter och självklart bjuder vi på förfriskningar! Under kvällen presenterar vi också vårt koncept, sköterskeassistent.

 • Ta del av din journal genom att logga in i Vårdhändelser på 1177.se

  Nu kan du som haft kontakt med vården i Dalarna se din journal genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. - Den nya tjänsten som kallas Vårdhändelser gör det möjligt för dig som patient att bli mer aktiv och delaktig i din vård o...

 • Ja till struktur- och förändringsplan del 2

  Under landstingsfullmäktige den 24 november beslutades att struktur- och förändringsplan del 2 ska genomföras. Man ställer sig därmed bakom förslagen som arbetats fram under hösten.

 • Landstinget Dalarna gör en insats för miljön

  Under vecka 48 genomförs den internationella kampanjveckan Europa minskar avfallet. Syftet med kampanjen är att öka medvetenheten om hur vår livsstil och konsumtion skapar stora mängder avfall och har en hög miljöbelastning.

 • Landstingsfullmäktige direktsänds på webben

  Måndag 23 november kl 9.30 startar landstingsfullmäktiges sammanträde i Kristinehallen, Falun.

 • Alla kan hjälpa till att skydda antibiotikan

  Antibiotika är en förutsättning för behandling av svåra sjukdomar och räddar liv. Samtidigt ökar antibiotikaresistensen. Genom att bara använda antibiotika när det gör nytta kan alla bidra till att antibiotika fungerar även i framtiden....

 • Ny dialysenhet invigs på Ludvika lasarett

  Nu öppnar den nya dialysenheten på Ludvika lasarett. Tisdagen den 17 november hälsas alla som är intresserade till invigning och öppet hus.

 • Hividag.se – för ökad kunskap om hiv

  Den 2 november lanserar Folkhälsomyndigheten en informationssatsning för att öka kunskapen och minska stigmatiseringen kring hiv. I Dalarna finns idag cirka 110 personer med hiv inskrivna på infektionskliniken på Falu lasarett.

 • Öppen föreläsning: Att förebygga stroke och hjärtinfarkt – vad kan jag göra?

  Hälso- och sjukvårdsberedningen Norra och Landstinget Dalarna inbjuder i samarbete med Mora kommun allmänheten till öppen föreläsning, Att förebygga stroke och hjärtinfarkt – vad kan jag göra?

 • Telefoniproblem i Avesta lösta

  Telias förbindelser för Avesta, Hedemora och Långshyttan fungerar nu och du kan ringa respektive växel som vanligt.