Nyheter

Här finns nyheter och artiklar från våra verksamheter, våra projekt och från hushållstidningen Inblick.

 • Avesta lasarett - Sveriges femte bästa mindre sjukhus

  I tidningen Dagens Medicins senaste jämförelse mellan sjukhus i Sverige hamnar Avesta lasarett på femte plats vad gäller Bästa mindre sjukhus 2015. Man är bland annat ett av de bästa sjukhusen i landet vad gäller andel patienter med...

 • Förslag på ny regionindelning presenterad

  Regeringens utredare Barbro Holmberg och Kent Johansson presenterade idag ett delbetänkande i form av ett diskussionsunderlag till ny regionindelning i Sverige. Från dagens 21 län så föreslår utredarna sex regioner där Dalarna ingår i en...

 • Äldre patienter utsatta för bedrägeriförsök

  Flera äldre patienter har utsatts för bedrägeriförsök via telefon de senaste dagarna. Landstinget ser allvarligt på händelserna och uppmanar patienter som drabbas att polisanmäla.

 • Ny ambulansstation i Falun invigdes

  Under fredagen invigdes den nya ambulansstationen i Falun. Stationen ligger i direkt anslutning till lasarettet med toppmoderna lokaler som inrymmer en stor vagnhall, utbildningslokaler och fina personalutrymmen.

 • Avgiftsfri öppenvård för personer från 85 års ålder införs 2017

  Den 1 januari 2017 blir all öppenvård som ingår i det nationella högkostnadsskyddet avgiftsfri för personer från 85 års ålder. Detta är ett beslut taget av regeringen.

 • Dialog om Avestaungdomars hälsa

  Hur mår Avestas ungdomar? Den frågan ställer sig kommunen, landstinget och polisen och bjuder in till medborgardialog i ämnet.

 • Lämna Egen vårdbegäran till den öppna specialistvården

  Från och med den 1 januari 2016 har patienter möjlighet att göra en så kallad Egen vårdbegäran till den öppna specialistvården (vård som vanligtvis ges på sjukhus). Det innebär att man som patient själv kan beskriva sina besvär för att...

 • Sjuk under jul och nyår?

  Sjuk under jul- och nyårshelgerna? Kontakta 1177 Vårdguiden för rådgivning. Vid akut svår, eller livshotande sjukdom, ring 112.

 • Öppetider på Mora lasarett under julhelgerna

  Under jul- och nyårshelgerna har Mora lasarett delvis förändrade öppettider. Här finner du mer information om vad som gäller för den verksamhet du vill besöka.

 • Vårdcentral Grängesberg blir Vårdcentral Ludvika-Grängesberg

  Från den 1 januari 2016 samarbetar Vårdcentral Grängesberg med Vårdcentral Ludvika och byter samtidigt namn till Vårdcentral Ludvika-Grängesberg. Förändringen innebär bland annat att planerade läkarbesök flyttas till Ludvika.

 • Mingelkväll i Avesta 2015

  Är du intresserad av att arbeta på Avesta lasarett? Kom så berättar vi mer om våra verksamheter och självklart bjuder vi på förfriskningar! Under kvällen presenterar vi också vårt koncept, sköterskeassistent.

 • Ta del av din journal genom att logga in i Vårdhändelser på 1177.se

  Nu kan du som haft kontakt med vården i Dalarna se din journal genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. - Den nya tjänsten som kallas Vårdhändelser gör det möjligt för dig som patient att bli mer aktiv och delaktig i din vård o...