Nyheter

Här finns nyheter och artiklar från våra verksamheter, våra projekt och från hushållstidningen Inblick.

 • Diplomeras för sina insatser inom palliativ vård

  Under året diplomerades tre läkare och tre sjuksköterskor från Landstinget Dalarna för sitt arbete inom palliativ vård (lindrande vård i livets slutskede). Sammanlagt har Landstinget Dalarna nu fyra läkare och sex sjuksköterskor som har...

 • Vansbromodellen vinner pris

  Ambulanspersonalen i Vansbro är riktiga förebilder när det gäller att samarbeta över gränserna och ta hand om svårt sjuka patienter. De jobbar efter Vansbromodellen, ett arbetssätt som fick pris vid den Nationella konferensen i palliativ...

 • Barnkonventionen fyller 25 år

  Den 20 november fyller barnkonventionen 25 år. Det uppmärksammas bland annat genom att Landstinget Dalarna informerar om aktiviteter för barns rättigheter i entrén på Falu lasarett.

 • Den nya patientlagen stärker patientens ställning

  Den 1 januari 2015 träder Sveriges nya patientlag i kraft. Syftet är att stärka och tydliggöra patientens ställning samt att främja patientens integritet, självbestämmande och delaktighet.

 • Guldpillret till Landstinget Dalarna

  Guldpillret tilldelas i år arbetet med "Klokare läkemedelsbehandling av de mest sjuka äldre" – ett samarbete mellan läkemedelskommittéerna i Uppsala-Örebroregionen där Landstinget Dalarna ingår.

 • Polishögskolan ändrar sig - även studieomdöme från folkhögskola giltigt

  Polishögskolan ändrar sina antagningsregler. De kommer att inrätta två urvalsgrupper vid antagningen till polisutbildningen. I den ena söker man med gymnasiebetyg och i den andra med folkhögskolans studieomdöme.

 • Nyfiken att jobba på Avesta lasarett?

  Då ska du som är sjuksköterska, undersköterska eller studerar till något av det komma på vår mingel-kväll den 19 november. Under kvällen får du möjlighet att träffa medarbetare från våra arbetsplatser och höra mer om hur det är att arbet...

 • Vet du när du ska ringa nödnumret 112 och när du ska ringa 1177 Vårdguiden?

  Kunskapen och kännedomen om de nationella nöd- och hjälpnumren är generellt sett hög i Sverige. Trots det rings upp till ett par hundra tusen samtal till larmnumret 112 som borde gått till 1177 istället – och vice versa.

 • 990 000 kr till nya kultur- och bildningsprojekt i länet

  I dag beslutade Kultur- och bildningsnämnden att dela ut stöd till 23 utvecklingsprojekt i Dalarna.

 • Landstinget Dalarnas kulturpris till skicklig fotograf

  Fotografen Anders Hanser får Landstinget Dalarnas kulturpris 2014. Det beslutade kultur- och bildningsnämnden i Landstinget Dalarna på tisdagen.

 • Tänk på din hälsa - behöver du vaccinera dig mot influensa?

  Nu har influensan nått Sverige och det är hög tid att vaccinera sig. Speciellt viktigt för riskgrupper och äldre personer. För dessa grupper är vaccinationen gratis. Bodil Petersén, smittskyddssköterska och Anders Lindblom, smittskyddslä...

 • Landstingsfullmäktige direktsänds på webben

  Måndag 20 oktober kl 9.30 startar landstingsfullmäktiges sammanträde i Kristinehallen, Falun.