Nyheter

Här finns nyheter och artiklar från våra verksamheter, våra projekt och från hushållstidningen Inblick.

 • Landstingsfullmäktige direktsänds via YouTube

  Måndag 20 november och tisdag 21 november direktsänds landstingsfullmäktiges sammanträde i Kristinehallen, Falun.

 • Tänk på din hälsa – behöver du vaccinera dig mot influensan?

  Influensasäsongen är på ingång! För den som är gravid, över 65 år eller är kroniskt sjuk är det extra viktigt att vaccinera sig och för de riskgrupperna erbjuder Landstinget Dalarna gratis vaccin.

 • Akut sjuk - vart vänder jag mig?

  Hälso- och sjukvårdsberedningen och Primärvården i Falun inbjuder i samarbete med Falu kommun allmänheten till öppen föreläsning den 15 november.

 • Åldersgränsen i 1177 Vårdguidens e-tjänst Journalen sänks från 18 år till 16 år

  Den 1 november sänks åldersgränsen från 18 år till 16 år för att kunna ta del av sin journal genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Ålderssänkningen är det första steget i processen att införa det nya ramverket för Journalen...

 • Den 7 november inviger vi nya LD Hjälpmedel

  Hörsel-, Syn-, och Hjälpmedelscentral flyttar nu ihop på Skomakargatan 22 i Borlänge. Välkommen till invigning i våra nya lokaler den 7 november kl. 10.00-12.00.

 • Öppet hus Musikkonservatoriet 28 oktober

  Vi är stolta över att under 50 år ha hjälpt ungdomar till ett liv med musiken. Nyfiken på vilka vi är? Kom, lyssna, se - upplev oss på plats!

 • Nya digitala tjänster för ungdomar

  Landstinget Dalarna har under oktober lanserat två nya digitala tjänster för ungdomar. Det handlar om appen Min vård som nu även kan erbjuda ungdomsmottagning och Ångesthjälpen ung som är KBT behandling via 1177.se.

 • Fler nya, yngre blodgivare behövs

  Från det att du fyllt 18 år kan du bli blodgivare. Blodbehovet inom sjukvården är stort och kommer öka framöver. Nu går många blodgivare i pension och vi söker därför många nya, yngre blodgivare för att trygga blodförsörjningen i samhäll...

 • Fick du delade magmuskler efter att du varit gravid? Då kan du delta i en forskningsstudie

  Martin Eriksson Crommert, forskare på Universitetssjukvårdens forskningscentrum och sjukgymnast, startar ett forskningsprojekt i mitten av november för att se hur delade magmuskler påverkar kvinnor. Arbetet sker i samarbete med Catharina...

 • Forskningens dag 18 oktober

  Vet du om att det bedrivs en massa intressant forskning inom landstinget? Under Forskningens dag kan du lyssna på föreläsningar om hälso- och sjukvård direkt från forskarna själva.

 • Länskulturdagen Dalarna barn/unga 25 okt

  Välkommen till höstens Länskulturdag för barn och unga 2017. En heldag som riktar sig till dig som arbetar med kultur för barn och ungdomar i Dalarna. Länskulturdagen äger rum i Falun onsdag den 25 oktober.

 • Har du tagit ställning till donation?

  Kom till stora entrén vid Falu lasarett, för att få information om donation. Här träffar du, fram till och med torsdag, Maria Ruth som är donationsansvarig sjuksköterska.