Är du blodgivare eller vill bli? Boka tid via webben!

Publicerad 17 mars 2015

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Bild på blodgivare som lämnar blod.

Nu kan du som lämnar blod i Dalarna själv boka tid för blodgivning via webben. – Våra blodgivare är värdefulla och förhoppningsvis underlättar tjänsten att snabbt och smidigt hitta en tid som passar, säger Ingalill Hansson, avdelningschef blodcentralen Falun och dataansvarig för blodcentralerna i Dalarna.

Bokningen gör du via webbplatsen www.geblod.nu. Du länkas därifrån vidare till 1177 Vårdguidens e-tjänst Mina vårdkontakter. Via tjänsten kan du själv se alla tillgängliga tider och välja den tid som passar bäst. Tjänsten gör det möjligt att boka samt av- och omboka din blodgivningstid.

Fler blodgivare behövs

Som blodgivare gör du en viktig insats eftersom blod kan inte tillverkas på konstgjord väg och är en färskvara. Blodet som doneras behövs till exempel vid operationer, cancervård och olycksfall.
- Behovet av blod varierar i perioder, men det behövs alltid blodgivare som är villiga att lämna blod., säger Ingalill.

Vill du vara med och göra skillnad?

De flesta vuxna människor som är friska kan bli blodgivare.
- Om man är intresserad av att ge blod kan man gå in på webbplatsen www.geblod.nu. Där finns all information om hur man blir blodgivare och hur det går till att lämna blod. Man kan också se inom vilka blodgrupper det behövs blod just nu, säger Ingalill.

Mer information

Om du vill prata med någon om blodgivning går det bra att ringa till blodgivarreceptionen på telefon 023-492154.