De fann kärleken på ortopeden

Publicerad 13 februari 2015

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Kärlek på ortopeden.

Det var inte kärlek vid första ögonkastet, men en perfekt matchning i fråga om att komplettera varandra i arbetet på ortopedkliniken. Känslorna växte sig dock starkare och idag är Emelie Elmqvist och Andreas Ryde en perfekt matchning även privat.

Emelie Elmqvist började sin tjänst som legitimerad sjuksköterska på ortopedkliniken i Falun för två år sedan. Då hade Andreas redan jobbat där i flera år. Det första året korsades deras vägar då och då på ortopedens olika avdelningar, men det var när de fick samma helgpass som de verkligen fick upp ögonen för varandra.

– Det var en kollegerelation som växte sig starkare. Vi jobbade så bra ihop och hade så roligt på jobbet att vi beslöt oss för att börja träffas även på fritiden, säger Emelie.

Andreas Ryde, också han legitimerad sjuksköterska, tyckte Emelie var ett energiskt inslag på kliniken.

– Vi hade väldigt roligt ihop på jobbet. Det finns mycket glädje hos Emelie, jag tyckte hon var charmig, säger han.

Kollegorna positiva

De dejtade ett tag innan de officiellt blev ett par. De närmaste vännerna på jobbet visste om den spirande romansen, för andra kollegor tog det lite längre tid.

– Alla har ställt sig positiva och varit glada för vår skull. Men vi har varit noga med att inte visa det för mycket, vi är båda väldigt professionella i vårt yrke, säger Andreas.

Och att vara kollegor, men också ett par, är inget problem anser de. Snarare kan det vara en fördel.

– Att jobba inom vården är väldigt speciellt, man ställs inför situationer som man inte förstår om man inte jobbar med det. Ena stunden äter vi frukost och tre timmar senare står vi med ett hjärtlarm. Det gör att man har förståelse för varandra och varandras dagar. Om Andreas kommer hem och har haft en tung dag, eller en bra dag, så förstår jag vad han menar. Man lär sig samarbeta i olika situationer, både i vardagliga och akuta. Det gör oss till ett starkare par, säger Emelie.

Alla hjärtans dag är en ledig dag för de båda och kommer ägnas åt att vara med varandra.

– Det blir nog en långpromenad med hunden Tyson. Kanske tar vi med lite picknick och på kvällen blir det väl lite god mat. Andreas är duktig på att laga mat, säger Emelie.

Och för den som är sugen på både jobb och kärlek på ortopedkliniken är svaret lovande:

– Vi har plats för fler. Det finns singlar i alla åldrar här. Fler par också, säger Andreas och ler.