Helikoptersatsningen i mål

Publicerad 9 maj 2017

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

I och med invigningen av helikopterplattan i Mora den 8 maj är projektet med två helikopterplattor, i direkt anslutning till akutsjukhusen i Falun och Mora, i mål. Dalarna ligger långt framme när det gäller att kunna ta om hand svårt sjuka och skadade personer där det är viktigt att snabbt sätta in rätt resurser och vård för att rädda liv.

I Mora hölls många fina tal vid invigningsceremonin, där det också gavs exempel på tidskritiska uppdrag sen plattan togs i bruk den 6 mars. För en person kan de minuter man vinner genom att ha nära till akutsjukhusets resurser vara livsavgörande.

- Jag önskar jag kunde delge er den tacksamhet vi får ta emot från skadade, sjuka och deras anhöriga när vi är ute på uppdrag, säger Mikael Gellerfors, medicinskt ansvarig på helikoptern. Men det går ju inte, så jag får indirekt dela med mig av den tacksamheten till er alla, avslutar Mikael.

I Mora landade helikoptern inför invigningsgästerna och personalen. Många tog också tillfället i akt att besöka helikopterplattan.

Helikopterplattan vid Mora lasarett