Karin Stikå Mjöberg är en av svensk välfärds viktigaste kvinnor

Publicerad 6 mars 2014

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Landstingsdirektör Karin Stikå Mjöberg har rankats som en av svensk välfärds viktigaste kvinnor av tidningen Dagens Samhälle. Hon finns på plats nummer 13. - Det ger energi att som chef i välfärden det vill säga sjukvården bli uppmärksammad, säger Karin Stikå Mjöberg.

Karin Stikå Mjöberg- Jag är stolt över min organisation och människorna som arbetar i den – de har Sveriges viktigaste jobb, säger landstingsdirektören. Och tillsammans har vi ett viktigt samhällsuppdrag.

Det är för andra året i rad som Dagens Samhälle har rankat de 100 viktigaste kvinnorna inom privat och offentlig välfärdssektor. Tillsammans har dessa 100 kvinnor ett budgetansvar på över 430 miljarder kronor och ett ansvar för 400 000 anställda. Förra gången återfanns landstingsdirektören i Dalarna på 11:e plats.

Ann-Sofi Lodin, Västra Götalands regiondirektör, tar hem förstaplatsen och från Dalarna syns Åsa Granat högt upp på listan, på plats 21 återfinns Borlänges kommundirektör.

Av alla toppchefer inom kommuner och landsting är drygt hälften kvinnor, det visar att det är en sektor där möjligheten att avancera inte är bunden till kön. I privata aktiebolag är var tionde vd kvinna.