Kirurgavdelning på Falu lasarett stängs tillfälligt

Publicerad 14 november 2016

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

En av kirurgklinikens tre avdelningar på Falu Lasarett stänger tillfälligt under perioden 18 november 2016 - 30 januari 2017. Läs mer om vad detta innebär för dig som patient.

Anledningen till att avdelningen stängs är klinikens brist på vårdpersonal. Det saknas ett flertal sjuksköterskor för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett patientsäkert sätt.

-Vi har lyssnat på medarbetarna som har arbetat under stor press det senaste året och vi har tagit det svåra beslutet att stänga avdelningen under en period. Det är viktigt att veta att det främst är den planerade kirurgin som berörs. Den akuta kirurgin kommer att fungera som vanligt, säger Ulrika Bergvall, verksamhetschef på kirurgen i Falun.

Totalt rör det sig om cirka 20 platser som stängs, vilket motsvarar cirka 30 procent av verksamheten.

-Vad effekterna av stängningen blir beror på patientinflödet och vi kommer precis som vanligt prioritera varje enskild patient utifrån ett medicinskt perspektiv. Tyvärr kommer denna neddragning att påverka de flesta av våra kirurgiska diagnoser, säger Ulrika Bergvall.

Du som har en bokad tid under perioden

I de fall där du som patient behöver bokas om eller har en operationstid som behöver flyttas fram så kommer kliniken att ta kontakt med dig inom kort. Blir du inte kontaktad gäller din bokade tid på kirurgen och du är välkommen till oss.