Landstingets VM-monter uppskattad av besökarna

Publicerad 27 februari 2015

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Anna Cederlöf, personaldirektör.

Blåbärsdryck, plåsterutdelning och kubbspel. Men framför allt många samtal med besökare på skid-VM. Landstinget Dalarnas monter på VM-området är uppskattad, både av besökare och personal.

Det är medarbetare från personalenheten, sjukvården och kommunikationsenheten som bemannar Landstinget Dalarnas monter, belägen strax utanför entrén till skid-VM-området.

-Vi lyfter landstinget som organisation och arbetsgivare, och det är väldigt uppskattat bland besökarna, säger Marina Magnusson på hälso- och sjukvårdsenheten som är en av de som arbetar i montern.

Landstinget finns också representerat i House of Dalarna där man framförallt arbetar med rekrytering. Sedan Skid-VM startade har totalt cirka 6000 samtal ägt rum mellan besökare och landstingets representanter i landstingets monter och House of Dalarna.

-Det är en härlig stämning i montern både bland besökare och medarbetare. Våra duktiga medarbetare gör ett fantastiskt arbete i att visa allt det positiva med Landstinget Dalarna, säger Anna Cederlöf, personaldirektör på Landstinget Dalarna, och fortsätter:

-Vi har fått flera jobbintresseanmälningar från besökare i montrarna, vilket naturligtvis känns jätteroligt. Landstinget är länets största arbetsgivare med medarbetare i fler än 100 yrkeskategorier, verksamma i alla länets kommuner, och vi har behov av att rekrytera i flera av dessa yrkeskategorier, både nu och i framtiden.

Förutom att samtala med besökarna delar man även ut minimorötter, plåster och blåbärsdryck, och vill man kan man spela kubb med valet att slå ut en svensk eller en norsk (skid)kung.

-Vi träffar otroligt mycket folk. Det viktigaste är samtalen. Under förra helgen pratade jag med mellan 300 och 350 personer, och då menar jag riktiga samtal. Det är mycket uppskattat att vi står här och vi har fått väldigt positiv respons. Det är viktigt att vi visar upp oss som organisation och arbetsgivare, säger Marina Magnusson.