Ny dialysenhet invigs på Ludvika lasarett

Publicerad 12 november 2015

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Nu öppnar den nya dialysenheten på Ludvika lasarett. Tisdagen den 17 november hälsas alla som är intresserade till invigning och öppet hus.

Dialysenheten är en helt ny enhet på Ludvika lasarett och är en filial till mottagningen på Falu lasarett. Man har plats för 12 patienter. Fyra sjuksköterskor samt biträdande vårdenhetschef, Daniel Jirenius, kommer att bemanna enheten.

-Vi har väntat i över ett år, äntligen får vi börja! Det är en stor glädje att få tillföra denna typ av verksamhet till Ludvika lasarett, säger Daniel Jirenius.

Mottagningen kommer att vara sjuksköterskeledd och patienterna får sin behandlingen i Ludvika istället för i Falun. Sin ansvarige läkare har patienten kvar i Falun.

-Många patienter åker idag till Falun på dialys tre dagar i veckan, en behandling som tar fyra timmar. Många mår dåligt av behandlingen och upplever att de långa resorna är jobbiga. Vi tror att det faktum att patienten nu kan få dialys närmare där man bor kommer att öka livskvaliteten, säger Daniel Jirenius.

Tisdagen den 17 november klockan 15.00 invigs den nya dialysenheten på Ludvika lasarett och man håller öppet hus. Alla som är intresserade hälsas välkomna!