Problem med telefonin för Landstinget Dalarna

Publicerad 15 oktober 2014

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Landstinget Dalarna har problem med den fasta telefonin. Landstinget hänvisar till 1177 för sjukvårdsrådgivning och 112 för nödsituationer.

Landstinget har gått upp i beredskapsläge och jobbar för fullt med att lösa problemet. Telefoniproblemen, som har pågått sedan sent på tisdagskvällen, omfattar exempelvis landstingets vårdcentraler runtom i Dalarna. Det är problem både med att ringa in till, och ut från, vårdcentralerna.

Vad problemet beror på vet man inte i nuläget.

-Det går försiktigt åt rätt håll, men problemet är fortfarande inte löst. Vi inriktar oss på att först lösa problemen i Falun, för att sedan gå vidare till våra andra sjukhus och vårdcentraler, säger Jens Bergqvist, it-direktör på Landstinget Dalarna.

Prognosen vid niotiden på onsdagsmorgonen är att telefoniproblemen inte kommer att lösas innan lunch.

Det har inte varit några medicinska incidenter under natten. I huvudsak kommer verksamheterna att fortgå normalt och ett internt kommunikationsnät har upprättats. Landstinget hänvisar till 1177 för sjukvårdsrådgivning och 112 för nödsituationer. Direkttelefoni till vårdcentraler och andra mottagningar och avdelningar fungerar inte i nuläget. Telefonin till privata vårdcentraler är inte påverkad.