Trafiktät helg väntar i Dalarna

Publicerad 26 februari 2015

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Avslutningshelg för skid-VM, start för Vasaloppsveckan och sportlov gör att kommande helg väntas bli trafiktät. Det är därför viktigt att vara ute i god tid och planera sin resväg.

Under kommande helg, 28 februari-1 mars, avslutas skid-VM i Falun. Hittills har över 200 000 biljetter sålts för hela VM-perioden och man räknar med att invånarantalet i Falun har fördubblats under VM-veckorna.

Fredag 27 februari invigs Vasaloppsveckan i Mora med Kortvasan och under helgen körs Tjejvasan och Öppet spår. Arrangörerna uppskattar att cirka 200 000 besökare, åkare inkluderat, kommer till Mora under Vasaloppsveckan. Samtidigt pågår sportlov i delar av länet och landet utöver ordinarie fjällturism vilket gör att helgen väntas bli trafiktät.

-Det är viktigt att man är ute i god tid och att man planerar sin resväg. För att få aktuell information om trafikläget kan man lyssna på lokalradion. Om man har möjlighet är det bra att åka kollektivt, säger Anders Nordahl, säkerhetschef Landstinget Dalarna.

Det är framför allt mellan klockan 10.00–13.00 och 14.30–17.30 på tävlingsdagarna på skid-VM som man räknar med att det kommer bli mycket trafik.

För Vasaloppets del startar helgens tävlingar klockan 09.00 i Oxberg fredag, lördag och söndag, med beräknad målgång i Mora cirka 12.45.

Landstinget har extra ambulanser och sjuktransport på plats i både Falun och Mora. Under Tjejvasan och skid-VM på lördag, samt under det stora Vasaloppet nästa söndag finns en prehospital sjukvårdsledning på plats som har en samordnings- och ledningsfunktion för arbetet prehospitalt.

På Mora kommuns webbplats finns mer information om trafik och framkomlighet. Där kan du se vilka vägar som kommer att vara avstängda eller enkelriktade under Vasaloppsveckan.

Här finns trafikinformation för Falun

Här finns information från Trafikverket

Här finns information från polisen (Facebooksida)