AVA på Falu lasarett öppnar platser igen

Publicerad 21 oktober 2014

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

AVA på Falu lasarett öppnar igen. Fem nya sjuksköterskor har anställts vilket gör det möjligt att hålla avdelningen öppen.

De fem sjuksköterskorna har inte påbörjat sina anställningar ännu och därför kommer AVA öppna först vecka 47 och ha öppet fram till och med vecka 50, måndag till fredag. Någon vecka kan det bli aktuellt att ha öppet måndag till torsdag. 6 av 16 platser kommer att vara öppna.

-Det känns positivt att vi nu kan öppna AVA igen, även om det inte är fullt ut, och kul att vi kan välkomna fem nya medarbetare, säger Åsa Hammarbäck, verksamhetschef på akutkliniken på Falu lasarett.

AVA tvingades stänga den 1 september i år. Sjuksköterskebrist, förskjutna semestrar som behövde tas ut i september, utbildningsbehov och sjukfrånvaro var bidragande orsaker till stängningen. Trots det har man lyckats hålla AVA öppet under två veckor i höst; vecka 41 och 43.

Nu öppnar man alltså även vecka 47-50. När AVA kan öppna helt igen går inte att säga i nuläget, det beror på hur rekryteringen av nya sjuksköterskor går.

-Min förhoppning är att vi kan fortsätta hålla öppet efter nyår i denna omfattning och successivt öka antalet öppna platser till de 16 vi har, säger Åsa Hammarbäck.