Avesta lasarett – på andra plats i årets AT-ranking

Publicerad 2 september 2014

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Varje år rankar SYLF (Sveriges Yngre Läkares Förening) AT-tjänstgöringen på landets sjukhus. I år hamnar Avesta lasarett på en fin andraplats.

- Väldigt glädjande och vi känner oss så stolta över betyget som våra AT-läkare gett oss, säger Marie-Louise Albertsson, verksamhetschef för akuten, medicin, geriatrik och rehabilitering på Avesta lasarett.

Varje år sedan 2000 görs en AT-ranking av landets sjukhus. De topplacerade sjukhusen, Kiruna sjukhus på första plats, tätt skuggat av Avesta lasarett får de högsta sammanfattande AT-betygen som uppmätts på många år. I Avesta återfinns de enskilt bästa placeringarna i medicin och allmänmedicin.

Avesta får allra högst betyg i medicinplaceringen med ett imponerande sammanvägt betyg på 5,9 av 6 möjliga. Det är det högsta sammanvägda betyget som en AT-ort fått de senaste åren.

- Utmaningen ligger nu att förvalta vår position på ett bra sätt, men självklart ska vi glädjas åt och njuta av den här rankingen och det förtroende som våra AT-läkare gett oss, säger Marie-Louise Albertsson.

I förra årets AT-ranking låg Avesta lasarett på tionde plats och har nu tagit ett rejält kliv uppåt. Totalt rankas 70 AT-orter.

Läs rapporten i sin helhet.