Dalarnas resurscenter för hjälpmedel satsar på mobila enheter

Publicerad 30 september 2013

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Nu har den första mobila visningsenheten av hjälpmedel placerats ut i Dalarna. Den finns i Rättvik och det är Rättviks kommun och verksamheten för anhörigstöd och social gemenskap som är värd för visningsenheten.

I januari i år invigdes Dalarnas resurscenter för hjälpmedel och den fasta visningsmiljön på LD Hjälpmedel i Borlänge.

- Den mobila visningsenheten är ytterligare ett led i vår satsning för att öka tillgängligheten för Dalarnas befolkning att få information, kännedom och tillgång till hjälpmedel och bra produkter som underlättar i vardagen, säger Katarina Nordin.

De områden av hjälpmedel som visas i den mobila enheten kan anpassas efter önskemål. I Rättvik visas hjälpmedel inom områdena kognition och smarta vardagshjälpmedel.

Visningsenheten är också utrustad med en dator med pekskärm som laddas med filmer och annan information inom berörda ämnen.

Ytterliga visningsenheter planeras för att ge möjlighet för flera platser och orter i Dalarna att informera om aktuella hjälpmedel.

Varje produkt kommer att taggas och information om produkten läses upp genom den digitala "pennan" Penny Talks.

Syftet med den mobila visningsenheten är att öka tillgängligheten i länet för information om hjälpmedel och bra produkter som underlättar vardagen.

Den första visningsenheten blir ett pilotprojekt på 6 månader som sedan ska utvärderas.

- Faller projektet väl ut följer vi planen att införskaffa ytterligare ett antal enheter som bland andra Dalarnas kommuner får möjlighet att hyra, säger Katarina Nordin.

Dalarnas resurscenter för hjälpmedel är en service till Dalarnas befolkning utifrån aktuell forskning och utveckling om hjälpmedel. De tjänster resurscentret erbjuder är bland annat visningsmiljöer, rådgivning, coachning, utbildningar, workshops, visningar och försäljning.

Här erbjuds personlig professionell och opartisk rådgivning samt tillgång till och kännedom om inköpsmöjligheter.

Mer information

Katarina Nordin, verksamhetsutvecklare, projektledare
Telefon. 0243-49 76 64

LD Hjälpmedel
Skomakargatan 20, Borlänge
Telefon: 0243- 49 78 50