Daniel Wallentin ny chef för Film i Dalarna

Publicerad 2 juni 2017

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Daniel Wallentin är ny verksamhetschef för Film i Dalarna från 1 juni 2017. Daniel har närmast jobbat på Film i Dalarna som filmkonsulent och konstnärlig lektor vid Högskolan Dalarna. Innan dess har han en bakgrund som filmregissör av bland annat långfilmen ”Ett öga rött”.

Daniel Wallentin

Daniel Wallentin är 36 år, uppvuxen i Stockholm och Leksand och bor idag i Falun. Daniel har examen från regilinjen vid Dramatiska Institutet och var mellan 2001-2004 utbildningens yngste student.

Därefter har Daniel jobbat som regissör för Tre vänner/SF Studios och gjort cirka 30 filmer. Ett urval är kortfilmen "Mebana" med Gustaf Hammarsten som invigde Stockholms filmfestival 2006. Novellfilmen "Meteoren" sändes på SVT 2010 och långfilmen "Ett öga rött" gick upp på biografer i Sverige 2007 och blev Guldbagge-belönad.

På Film i Dalarna har Daniel varit anställd sedan 2008 och haft ansvar för alla samproduktioner, bland annat "Trevligt folk", HallåHallå" och "Den fördömde". Daniel har också varit projektledare för bland annat Dalarnas filmfestival. Han har också kommit i kontakt med film i skolan/filmpedagogiken och skapande skola. Daniel har åkt runt till skolor i länet, pratat film och gjort workshops och utvecklat växthus och talangverksamheten för barn och unga.

Daniel har också jobbat med särskilda utvecklingsprojekt med fokus på näring för kommuner, gästlärare på högskolor och har även tidigare hörts som krönikör på P4 Dalarna.