Fria kulturinträden för Dalarnas Elevkulturombud

Publicerad 1 oktober 2015

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

För andra året ordnar projektet Kultur Hjärta Skola så att Dalarnas alla Elevkulturombud (EKO) får fria inträden på kulturinstitutioner, museum och teaterföreställningar i länet.

Ett nytt EKO-kort är framtaget i samarbete med Riksteatern Dalarna, Landstinget Dalarnas olika verksamheter, museum och kommunala instanser. Uppvisandet av kortet ger Dalarnas över 100 Elevkulturombud fritt inträde på Framtidsmuseet i Borlänge, Orsa Grönklitt, Avesta Art, Carl Larssongården m fl.

-Som Elevkulturombud är man en länk mellan klasskamraterna och den kommunala kulturadministrationen. I grunden handlar det om inflytande över det kulturutbud som rör åldersgruppen, att som ung vara med och bestämma över det utbud som riktas sig till unga. EKO-kortet är framtaget för att underlätta för EKO i deras roll som kulturambassadörer, säger Mattias Dristig, projektledare för Kultur Hjärta Skola.

Riksteatern Dalarnas olika teaterföreningar i länet har också varit med och bidragit så att alla Elevkulturombud får se på gratis teater under 2015/2016.

-Vi ser fram emot att Dalarnas barn och unga får kontakt med det stora kulturutbud som finns i regionen. Speciellt vill vi engagera de unga i våra riksteaterföreningar. För oss i Riksteatern Dalarna innebär EKO-kortet att det kan ske en förnyelse. Vi vill se en nytändning bland teaterbesökarna! Vi tror att Dalarnas Elevkulturombud kommer bidra till denna nytändning, säger Mats Erixon, ordförande Riksteatern Dalarna.

EKO-korten delas ut i samband med Föreningsmässan på Moraparken den 3 oktober. Läs mer om kortets olika rabatter och fria inträden i denna pdf-fil.