aliEn dansar in i Borlänge

Publicerad 24 november 2014

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Just nu flödar dansen i Borlänge! Under vecka 48 bor och arbetar Stockholmsbaserade aliEn Dance Company i Borlänge genom ett så kallat dansresidens.

Ett dansresidens innebär att ett kompani under en period bor och arbetar på en ort med ett dansprojekt.

Det är Borlänge Kommun och Enheten Scen Dans Konst på Landstinget Dalarna, genom projektet Anoda Dans, som bjudit in aliEn Dance Company till detta samarbete, där även Kulturhuset Asken är med. Arbetet sker på Maserhallen.

aliEn Dance Company drivs av Elina Elestrand och har sin bas i Stockholm, men Elina kommer ursprungligen från Borlänge. Kompaniet samarbetar i detta projekt med koreografen Eytan Sivak, som arbetat som solist i Cullbergbaletten.

Kompaniet kommer att arbeta med projektet Desamma som riktar sig till en publik från 14 år och uppåt.

-Det handlar om dig. Det handlar om mig. Samhället erbjuder dig en rad olika grupper att tillhöra. Vissa kommer du be om att få tillhöra, andra får du av din omgivning, säger Elina Elestrand om projektet.

Under perioden i Borlänge kommer kompaniet även att hålla workshops, samt ha work in progress-visningar, där man har möjlighet att se hur arbetet har utvecklats i Borlänge.

Gymnasieelever från Borlänge kommer att delta i två workshops, en på tisdag den 25 november 12.00-12.50, och en på onsdag den 26 november 13.40-14.30.

Work in progress-visningarna sker 27 november 13.00 och 14.30.