Så här är en sida uppbyggd

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Stäng

Skicka E-post till Landstinget Dalarna

Fyll i alla fält markerade med *.

Vi kan tyvärr inte besvara/handlägga medicinska frågor eller tidbokningar via denna e-postadress utan vi måste hänvisa till 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här följer en kort presentation om hur webbplatsen är uppbyggd och hur du använder den från en dator.

Huvudingångar och topplänkar

Från webbplatsens sidhuvud når du allt primärt innehåll på webbplatsen via huvudingångarna under hela ditt besök på webbplatsen.

Längst upp till höger ligger länkar med fokus på ökad användbaret.

  • Kontakta oss
  • Lyssna
  • Other languages / Andra språk
  • Lyssna
  • Lättläst

En länkstig visas på alla sidor (utom Startsidan), alla länkar i länkstigen är klickbara.

I webbplatsens sidfot ligger länkar till information Om webbplatsen och nås endast från sidfoten.

Sökfunktionalitet

För att öka sökbarheten på webbplatsen har vi ett par olika sätt att hitta information om man inte hittar den via att navigera fram till innehållet.

Söka via fritext

Här skriver du in det eller de sökord du letar information om och trycker Enter. En träfflista med täffar på sidor och dokument visas. Du har då möjlighet att filtrera träfflistan ytterligare för en säkrare träffbild. När du skriver in ditt sökord föreslås träffar i sökningen och du kan lättare filtrera din sökning redan vid ifyllandet av ordet.

A till Ö

Ord och fraser som vi ser är vanligt förekommande har vi valt att lägga in under sidan A till Ö. Se efter om ordet/frasen som du letar efter finns här för då kan du klicka på ordet så leds du till rätt sida. Listan A till Ö byggs på löpande baserat på vad våra besökare ger oss för återkoppling.

Webbkarta

Via webbkartan kan du hitta merparten av allt innehåll på webbplaten i den struktur det ligger i och klicka på länkarna.

En vanlig sidas uppbyggnad

Rubrik och ingress

Överst på sidan visas sidans rubrik, som inte behöver vara densamma som sidans namn i menyerna. I flera fall ligger även en bild eller ett bildspel under rubriken.

Under rubriken visas normalt en ingress/inledning som ska beskriva det huvudsakliga innehållet på sidan.

Innehåll på annat språk, lättläst eller teckentolkat innehåll

I den utsträckning det finns lättläst eller teckentolkat innehåll av den sida man besöker visas detta med ikoner under rubriken. Genom att klicka på någon av dessa visas detta innehåll på detta ställe.

Kontaktuppgifter

På alla sidor (utom Startsidan) finns en länk som heter Visa kontakt. Vid ett klick på denna visas den eller de kontakter vi valt att publicera som är kopplad till innehållet på sidan. Det finns vanligtvis ytterligare kontakter på sidan som man besöker.

Huvudsakligt innehåll och länkar

Under ingressen/inledningen visas det huvudsakliga innehållet på sidan med text och länkar. Länkar visas normalt även överst i högerkolumnen för att de ska vara lätta att hitta.

Puffar

I högerkanten på webbsidorna förekommer det ofta puffar till annat innehåll i anknytning till huvudinnehållet. En puff kan leda besökaren till en sida inom webbplatser, ett dokument eller ett besök på en annan webbplats.

Webbsidans sidfot

Längst ned under det huvudsakliga innehållet ligger en sidfot som anger när innehållet senaste uppdaterades samt möjlighet till utskrift och dela innehållet på Facebook, Google och/eller Twitter.