Leg. arbetsterapeut till Öppenvårdspsykiatrin i Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvård. Den psykiatriska öppenvården är indelad i tre geografiska basenheter och med slutenvårdskliniker i Säter och Falun.

Vi söker nu legitimerad arbetsterapeut till våran psykiatriska öppenvård Falun/Södra. Denna består av två mottagningar belägna i Falun och Avesta. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare genom att erbjuda ett spännande och utvecklande arbete med utvecklingsmöjlighet och fortbildning inom ditt område.

På psykiatrimottagningen i Falun finns en bred specialistpsykiatrisk kompetens samlad. Mottagningen är uppdelad i team där arbetsterapeuterna ingår med sin kompetens. På mottagningen arbetar psykiatriker, sjuksköterskor, skötare, psykologer, psykoterapeuter, arbetsterapeuter, fysioterapeut, musikterapeut, rörelseterapeut, socionomer och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är omväxlande och omfattar utrednings- och behandlingsinsatser. Det sker i nära samråd med patient, närstående och övriga yrkesgrupper inom teamet genom att bedöma, träna och kompensera vid olika funktions- och aktivitetsnedsättningar.

I arbetet bidrar du med aktivitetsbedömningar, strukturstödjande insatser, hjälpmedelsbedömning och förskrivning av kognitiva hjälpmedel.

Arbetet innebär både individuella kontakter och att leda grupper. Vi arbetar med olika psyko-edukativa grupper där arbetsterapeuten har en ledande roll. Bedömningar i patientens hemmiljö förekommer Samverkan sker med vårdgrannar och andra verksamheter.

VI ERBJUDER
- Ett spännande och intressant arbete
- Erfarna kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper
- Ett självständigt arbete med stora möjligheter att påverka och utveckla arbetet
- Trevliga, kompetenta och engagerade arbetskamrater

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut med erfarenhet från psykiatri eller liknande behandlingsarbete.

Vi söker dig som är kreativ och har ett öppet sinne. Vana av att arbeta i team är en fördel.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, ansvarstagande och förmåga att ta initiativ. Vi ser att du är engagerad i ditt arbete och vill bidra till ett gott arbetsklimat.

Du skapar förtroendebärande allianser i din kommunikation, både muntligt och skriftligt.
Du är lyhörd och utgår från verksamhetens behov. Du har ett vänligt och respektfullt bemötande till patienter och medarbetare.

För tjänsten krävs körkort samt meriterande med utbildning/erfarenhet av:
- AMPS/OTAP
- Ha Koll
- PRPP
- Lämpliga evidensbaserade bedömningsinstrument för målgruppen
- Gruppbehandling

Intervjuer kommer att ske fortlöpande

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.